CAFÉ

Hoe wordt het lekkerste biertje getapt?

Het is zomer, lekker warm maar je gaat niet op vakantie. Toch wil je even kunnen genieten van het mooie weer door op een terras te zitten. Dit wil je dan niets liever dan met een ijskoud biertje of juist een lekker goed glas wijn. Meestal als je op het terras zit en je besteld een biertje heb je het in mum van tijd. Voordat het biertje bij jou op tafel komt te staan gaan er wat dingen aan vooraf. Want weet je eigenlijk wel hoe het lekkerste biertje getapt moet worden?

Een lekker biertje tappen

Iedereen die gek is op bier zou wel eens willen weten hoe je nu eigenlijk een lekker biertje tapt. Als je weet hoe een biertje getapt wordt, is het niks leukers dan het ooit eens zelf proberen te tappen. Maar hoe tap je nu eigenlijk het lekkerste biertje? Daarover snel meer.

Hoe tap je het perfecte biertje?

Als je een biertje besteld op het terras dan staat het ook zo op tafel. Maar voordat het op tafel staat gaat er voor een perfect biertje tappen enkele stappen aan vooraf. Maar welke stappen zijn dat eigenlijk?

Gebruik altijd schone, koele glazen

Als er een biertje wordt getapt is het belangrijk om schone glazen te nemen. Maar denk er wel aan dat de glazen niet droog moeten wezen. Je kan het beste de glazen voor de tijd spoelen met koud water.

Hou het glas tijdens het tappen schuin

Oefenen, oefenen, oefenen om het lekkerste biertje te krijgen. Het is belangrijk om het glas waar het bier in gaat in een hoek van vijfenveertig graden vast te houden. Denk eraan dat je het glas niet onder de tapkraan houdt.

Doe de tapkraan open en daarna weer dicht

Zodra je er klaar voor bent kun je de tapkraan open doen. Zodra je een goudgele vocht ziet stromen, kun je het glas onder de tapkraan houden. Hou het glas nog altijd in een stand van vijfenveertig graden. Zodra het bier de rand van het glas zal gaan raken, hou je het glas recht. Haal het biertje onder de tapkraan vandaan en doe de tapkraan weer dicht.

Het afschuimen van het biertje

Om een lekker biertje te krijgen is het belangrijk om het biertje af te schuimen. Dit kun je het beste met een bierspatel doen. Doe dit in een vloeiende beweging maar hou de spatel wel een beetje schuin. Door dat te doen komt er een dun laagje water op het schuim en zal het schuin langer goed blijven. En klaar is je lekkere vers getapte biertje!

meer te weten komen

grand café