CAFÉ

Wat is het verschil tussen een café en een grand café

Er zijn mensen die naar een café gaan maar ook die naar een grand café gaan. Je zal denken dat er tussen deze twee cafés geen verschil zal zijn. Niets is minder waar. Er is zeker wel een verschil tussen de twee cafés. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee?

Wat wordt er met een café bedoeld?

Een café wordt ook wel een kroeg, bar of knijp genoemd. Een café wordt meer gezien als een uitgaansgelegenheid waar verschillende soorten dranken worden geschonken. Denk hierbij aan sterke drank, bier, thee, wijn, koffie of frisdrank. Een café wordt ook wel een horeca genoemd. Dat komt omdat een hotel en restaurant dat samen vormt.

Wanneer ga je naar een café?

Je zult denken dat een café een soort open deur is. Toch is dat niet altijd weer zo. Over het algemeen ga je naar een café als je met vrienden enkele alcoholische drankjes wilt nuttigen. Dit kan ’s middags, ’s avonds of ’s nachts. Meestal is een café tot vier à vijf uur ’s nachts open. Het komt ook wel eens voor dat een café pas sluit als de laatste mensen weg zijn. Wil je graag met vrienden enkele drankjes nuttigen dan moet je bij een café zijn.

Wat wordt er met een grand café bedoeld?

Als je het hebt over verschillende eetgelegenheden dan zul je merken dat er allerlei termen genoemd worden. Toch kent iedereen wel een café. Bij de meeste cafés wordt altijd flink gedronken. Een grand café is een ander standpunt. Bij een grand café kun je over de gehele dag een dagmenu kiezen om te eten of juist om wat te drinken terwijl je ondertussen rustig een krantje aan het lezen bent. Een grand café is echt een café om te kunnen eten en drinken. Meestal heeft een grand café een ruim assortiment aan gebak op de kaart staan. Denk hierbij aan broodjes, soep, salades en eenvoudige gerechten.

Wanneer ga je naar een grand café?

Een grand café bezoek je overdag en ’s avonds en nuttig je een maaltijd of een drankje. Dit kan samen met een krant of tijdschrift erbij om te lezen. De meeste grand cafés hebben dit wel klaar liggen voor de mensen. Omdat een grand café een veel ruimere keus heeft aan gebak, zullen mensen eerder daar heen gaan. Vooral als je zin hebt in een kopje koffie met wat erbij of juist wijn of bier met wat te eten. Bij een grand café is dat allemaal mogelijk. Daar staan ze om bekend. Je zult een grand café daarom nooit ’s nachts open zien. Want daar staan ze niet om bekend.

meer te weten komen

lekkerste biertje