CAFÉ

De functie van de barman

Hou jij ervan om door de weeks of in het weekend als man zijnde achter de bar te staan? Om drankjes in te schenken? Dan is de functie barman misschien wel wat voor jou. Maar voordat je daaraan gaat beginnen is het verstandig om te weten wat nu precies een barman is en waar je allemaal mee te maken zal hebben.

Wat wordt er bedoeld met de naam barman

Een barman wordt ook wel een horecamedewerker genoemd. De barman is in een café, restaurant enzovoort verantwoordelijk voor het inschenken en mixen van drankjes. Als barman zijnde kun je binnen allerlei soorten horecagelegenheden werkzaam zijn. Hierdoor zul je merken dat de inhoudelijke werkzaamheden dus ook per horecagelegenheid kan verschillen. Eigenlijk moet je de functie barman zien als een gecombineerde functie. Naast dat de barman verantwoordelijk is voor het inschenken van de drankjes, is die ook verantwoordelijk voor de sfeer.

Welke functies heeft een barman allemaal?

Een barman is er niet alleen maar voor het inschenken van drankjes, maar ook voor de sfeer in de horecagelegenheid. Toch heeft een barman veel meer functies als alleen die twee. Als barman zijnde heb je een kerntaak en dat is het bedienen van je gasten. Dat kan zijn door het inschenken van een drankje. Het is belangrijk dat je als barman zijnde genoeg kennis hebt over de drankjes en cocktails die er bestaan. Naast het inschenken van drankjes moet de barman er ook voor zorgen dat die zo nu en dan een hapje heeft klaar staan voor de gasten. Je moet het zo zien dat de barman eigenlijk een professionele beroepshouding heeft. Dat betekent dat de barman de gasten in de gaten moet houden dat ze niet te dronken worden en dat er geen drank geserveerd wordt aan jongeren onder de achttien jaar.

Je wilt er graag even tussenuit aAndere benamingen voor een barman

Een barman kan ook andere benamingen hebben zoals barkeeper, schenker of tapper. Als barman zijnde kun je namelijk binnen allerlei horecagelegenheden werkzaam zijn. Voor de barman kunnen de inhoudelijke werkzaamheden per horecagelegenheden verschillen. Iedere gelegenheid kun je niet met elkaar vergelijken. Er is een groot verschil qua barman voor een restaurant of in een kantine.

Het gedrag van de barman

Het is belangrijk als jij als barman in een kantine, café, restaurant of waar dan ook staat. Je niet daar chagrijnig gaat staat. Als jij vrolijk bent en met iedereen een babbeltje maakt tijdens hun bestelling zul je zien dat de mensen daar ook vrolijk van worden en daardoor langer zullen blijven. Een barman zorgt immers voor het binnenkomen van geld.

meer te weten komen

grand café

lekkerste biertje